Bemesten en grasmaaien

Bemesten en grasmaaien

Een goede voorjaarsbemesting zorgt ervoor dat de tuin nu op een sterk punt is. Toch zijn er bepaalde planten die ook nu nog om bemesting vragen en vergeet hier ook de kamerplanten niet!

Mest kent twee soorten: organische en anorganische. Voorbeelden van organische mest zijn: koemest, compost en beendermeel. Organische mest is dus afkomstig van dieren of planten. Dit type mest heeft een langzame werking. Het voordeel hiervan is dat de planten minder snel kunnen verbranden. Anorganische mest is een mooi woord voor kunstmest. Deze producten zijn speciaal samengesteld voor een bepaalde gebruiksdoel. Hierdoor werkt kunstmest snel en effectief.

In ons Tuincentrum verkopen wij zowel organische- alsook kunstmest. Deze producten zijn volledig afgestemd op de behoeften van de plant. Voor kamerplanten is de vloeibare voeding van Pokon hiervoor erg geschikt. Voor de buitenplanten hebben wij producten van Pokon (anorganisch) en Ecostyle (organisch). Deze merken bieden zeer specifieke oplossingen zoals meststof voor uw groente- en kruidentuin.

Neem voor de rozen een speciale rozenmest met een hoog kaliumgehalte. Later in het groeiseizoen kunnen rozen worden aangetast door allerlei schimmels. Het kalium maakt het blad hard waardoor het de schimmels moeilijk wordt gemaakt de roos aan te tasten.

Komt u er niet uit? Roep ons er gerust even bij dan kijken we samen rustig welk product geschikt is voor uw plant!

Het gazon is een apart hoofdstuk in de tuin. Let erop dat u het gazon niet te kort maait. Vanaf de grond gemeten ongeveer 5 centimeter is goed. Wanneer u namelijk te laag maait komt er teveel zon op de grond. Hierdoor kan mos flink gaan groeien. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Mocht het echter toch eens voorkomen dat er mos groeit, dan adviseren wij hier bestrijdingsmiddelen zoals Pokon ‘’mos weg’’ en Bayer ‘’mos in gazons’’.

Daarnaast is langer gras sterker en zodoende beter bestand tegen onkruid. Veel onkruid wat voornamelijk in jong gras voorkomt kan niet tegen het maaien. Zodoende zullen deze dus vanzelf verdwijnen. Onkruiden als ereprijs of hoornbloem zijn hier echter tegen bestand. Deze kunt u perfect verwijderen met Pokon ‘’onkruid weg’’  of de producten van Bayer die een zeer specifieke bestrijding kennen per onkruidsoort. De ideale tijd hiervoor is normaal gesproken in Augustus (weersafhankelijk).

Heeft u een composthoop? Let er dan goed op dat u het grasmaaisel goed spreid. Wanneer u het grasmaaisel namelijk op een hoog legt zal dit gaan broeien, rotten en verslijmen. Dit komt uw composthoop niet ten goede!

Geniet van uw planten en van het zomerweer!

Meer tuintips